Fatoş İnhan 1947'de Ankara'da doğdu. 1971’den 2001’e kadar da ünlü pelüş oyuncaklarını üretti. 1971'de, oğluna yaş gününde armağan edilen oyuncak kediyi gören çocuk korkup ağlamaya başlamış. Bu korkunç oyuncak Fatoş İnhan'a sevimli oyuncaklar yapma fikri verdi. Yumuşacık, güler yüzlü, sevimli oyuncaklar.

Annesinin dikiş makinesi, Kanada'dan getirttiği oyuncak ayı patronları, pamuklar ve kumaşlarla ilk atölyesini kurdu. İlk oyuncak, portakal renkli minik ayı "Tonton" oldu. Tonton ayıcığı sevimli kediler, köpekler, eşekler ve bebekler takip etti. Oyuncaklara kendi ismini verdi: "Fatoş". Artık oyuncakta bir Türk markası vardı. 1987’de ilk oyuncak mağazasını açtı ve 1990’lı yıllarda en aranılan oyuncak markası oldu. 40 metrekarelik bir atölyede başlayan üretim 6 bin metrekarede büyük bir hacme ulaşmıştı. İlk Türk Barbie'si olan “Lady bebek”i başarıyla üretti. Fatoş İnhan sayesinde Türk oyuncakçılığının altın dönemi yaşadı.

2001 yılında ödüllerle taçlanan başarıyı üretime son vermek zorunda kalınan çöküş yaşandı. 30 yıllık efsane bitmişti. Bu dönemde Çin'den yapılan oyuncak ithalatı nedeniyle yüzlerce oyuncak imalatçısı batmıştı.